Kantojyrsintä

Kanto jyrsitään paikalla n. 15-20 cm syvyyteen, mikä riittää nurmikon perustamiseen.  Syntyvä hake voidaan kompostoida tai käyttää katteena puutarhassa.

Tarvittaessa jyrsintä voidaan suorittaa 35-40 cm syvyyteen, jolloin paikalle voi istuttaa pensaan tai suurempia taimia.  Myös isommat pintajuuret voidaan poistaa, jolloin nurmikon hoito helpottuu.

Kantojyrsimellä voidaan hävittää myös pensasaita tai villiintynyt koristepensaan juurakko.

Kantojyrsin on pienikokoinen, työskentely on mahdollista ahtaissakin paikoissa ja rakennusten lähellä.  Kapeimmillaan jyrsin mahtuu 90 cm portista, kumipyörät eivät vahingoita nurmikkoa.  Painoa jyrsimellä on n. 700 kg, se on vahva ja vakaa myös isompien kantojen käsittelyssä.

 

Pihapuiden sahaus

LOGOSOL-saha on pieni siirrettävä sahalaitos, jolla pihapuut voidaan sahata laudoiksi tai lankuiksi.  Sahalaitos tuodaan asiakkaan luo, sähköä ei tarvita, sahaaminen tapahtuu moottorisahalla.  Logosol-sahaus soveltuu vain pienten määrien, yhden-kahden pihapuun sahaamiseen.

Erityisesti pihan arvopuut saadaan nyt nikkarin ja remontoijan käyttöön, klapeiksi tekeminen ei ole enää ainoa vaihtoehto. Kaunista lautaa saa esim. omenapuusta, tammesta tai kuusesta. Sahattavan tukin pituus  saa olla 100 cm – 320 cm.

 

Pihapuusta klapeja

Palax-hydraulihalkoja tuodaan työmaalle, ei tarvitse sähköä, toimii omalla bensakoneella. Kone painaa vain 80 kg, tarvittaessa miesvoimin  saadaan siirrettyä hankalassakin maastossa työmaalle. Katkonta tapahtuu moottorisahalla.

 

Kotitalousvähennys

Kantojen jyrsintä, pihapuiden sahaus ja klapien teko ovat kaikki kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä silloin kun muut vähennyksen edellytykset täyttyvät.